Hoppa till innehållet
LTU studenter pluggar
LTU-studenter pluggar

HLV:s program tar rekord i antagningssiffror

Publicerad: 18 april 2013

De första söksiffrorna visar en ökning på de flesta programmen från förra året. Institutionen Hälsovetenskap gör de bästa antagningssifforna någonsin.
– Det är otroligt glädjande och vi har fått fler förstahandssökande än tidigare, säger Peter Michaelson, rekryteringsansvarig på HLV.

Generellt ökar i stort sett alla program på HLV. Arbetsterapeut ökar klart mest och ökar antal förstahands sökande med 100 procent, och totalt med cirka 50 procent.

Gällande Hälsovägledare och  Sjukgymnaster ökar de förstahandssökande med 15-20 procent. Totalt har Hälsovägledare 500  ansökningar medan Sjukgymnastik ökar till ofattbara 1139.

Sjuksköterska ligger stabilt på 199 förstahandssökningar och 990 totalt på 80 platser.

– Vi gläds även åt fina söksiffror på våra nya program master Sjukgymnastik, master Arbetsterapi och master Omvårdnad som alla visar på stabila söktal. Ungefär 20 förstahandsökande och 40-120 sökande totalt på utbildningarna. Det är i överkant vad vi räknat med, säger Peter Michaelson.

Utbildningarna specialistsjuksköterska Ambulans, Distrikt och IVA ser fortsatt bra ut med siffor.
– De ligger till och med i överkant mot vad vi brukar ha, vilket tryggar att vi kommer fylla våra utbildningsplatser, säger Peter Michaelson.

Specialistsjuksköterska Vård av äldre är fortsatt bra och även den nya specialistutbildningen Operation gjorde ett gott resultat, vilket borgar för en full kurs.

De fristående kurserna ligger i stort sett i linje med beräkningarna på alla kurser, där E-hälsa ökat en del och Motiverande samtal fortsätter att locka många studenter.