Hoppa till innehållet
RH bilder Okt 10, 2011 061.JPG

Konferens: eHälsacentralen - Vårdapplikationer för bättre hälsa

Publicerad: 21 augusti 2013

Den 4 september arrangerar Norrbottens läns landsting tillsammans med Centrum för innovation och eHälsa EIC en konferens där de kommer att presentera möjligheterna med eHälsa.

I samhället sker idag en utveckling som går mot att medborgarna sköter många ärenden via internet i stället för att som tidigare göra ett personligt besök. Det kan t.ex. gälla bankärenden, bokning av resor, ansökan om bygglov mm, listan kan göras nästan hur lång som helst. Samma utveckling sker även i vården där medborgaren idag tryggt och säkert via internet har möjlighet att t.ex. av- och omboka tider och förnya recept – dygnet runt och utan köer.

Utöver denna typ av enklare bastjänster börjar det nu även utvecklas vårdapplikationer för bättre hälsa, t.ex. för personer med kroniska sjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdom. 

Under den här halvdagskonferensen kommer Norrbottens läns landsting tillsammans med Luleå tekniska universitet att presentera möjligheterna med eHälsa, där Mina Vårdkontakter (MVK) presenteras tillsammans med ett pågående EU-projekt för ordinerad egenvård som heter Renewing Health. I projektet ingår patienter med hjärt- och kärlsjukdom och typ 2 diabetes.