Hoppa till innehållet

Nystart för hälsovetenskap i fräscha lokaler

Publicerad: 8 april 2020

Nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler väntar studenterna vid utbildningarna på institutionen hälsovetenskap till hösten.
– Vi har utvecklat lokalerna ett steg till. Nu är de ännu bättre anpassade till undervisningen, säger Peter Michaelson, huvudutbildningsledare, vid Luleå tekniska universitet.

De nya utrymmena för undervisning kommer att finnas i en ny paviljong på universitetsområdet.
I metodrummen, som används för praktiska övningar, finns utrustning speciellt anpassad för respektive utbildning. Det handlar om programmen för sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och hälsovägledare.

– Vi har fått möjlighet att ytterligare utveckla och anpassa våra metodrum för att skapa bästa möjliga förutsättningar för undervisningen. Så att det passar till inriktningarna mot de olika yrkeskategorierna, säger Peter Michaelson, huvudutbildningsledare vid Institutionen för hälsovetenskap.

Nya studieplatser

Även Aktivitetslaboratoriet, en träningslägenhet med avancerad teknisk utrustning, som nyttjas till både forskning och undervisning, flyttar till de nya lokalerna.
– Det är många som söker våra utbildningar, vi har populära program. Om man ser till arbetsförmedlingens prognoser så utbildar vi i stort sett enbart till yrken där det är stor efterfrågan på arbetsmarknaden. Vi har bra med platser för verksamhetsförlagd utbildning, VFU, tack vare ett gott samarbete med Region Norrbotten och kommunerna, säger Peter Michaelson.

Andra nyheter vad det gäller lokaler är att till hösten har det nyrenoverade biblioteket med nya studieplatser öppnat. Studenternas hus är redan invigt, även där finns nya platser för studenter som vill studera på campus även utanför lektionstid.