Studenter knyter kontakter med arbetsgivare

Publicerad: 1 april 2015

På Luleå tekniska universitet anordnades en karriärdag med syfte för sjuksköterskestudenter att skapa kontakt med framtida arbetsgivare.

– Jag tycker dagen är bra för att vi som arbetsgivare i kommunen har en möjlighet att berätta vilket varierat och kvalificerat jobb vi utför, säger Agneta Holm, verksamhetsutvecklare, socialförvaltningen vid Bodens kommun.

Behovet av sjuksköterskor är stort. Under karriärdagen fick kommuner och landsting möjlighet att träffa studenter och ge en bild av dem som arbetsgivare.

Träffen började med mingel där studenter fick möjlighet att ställa frågor till de representerade verksamheterna. Sedan följde kortare informationspass där varje verksamhet fick presentera sig under 15-20 minuter och berätta om sina rekryteringsbehov och vilka möjligheter det finns till arbete.

På plats fanns Norrbottens Läns Landsting, Luleå kommun, Boden kommun, Kalix kommun, Arjeplog kommun och Vårdförbundet.