Hoppa till innehållet
Ulrika föreläser.JPG
Ulrica Lundström, doktorand i arbetsterapi, föreläser på ISCoS konferensen. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Uppmärksammades på internationell konferens

Publicerad: 18 september 2014

Ulrica Lundströms studie om hur det är att åldras med en ryggmärgsskada och hur det påverkar möjligheten att utföra vardagliga aktiviteter fick stort utrymme på världsomspännande konferens.
– Studien tillför ett helt nytt perspektiv till de studier som redan finns inom den medicinska forskningen.

Det var på den årliga konferensen arrangerad av International Spinal Cord Society, ISCoS , som Ulrica Lundström föreläste inför 200 åhörare. Hon var den första föreläsaren efter välkomsttalet och keynote talaren.
– Det var en väldigt stor lokal och det kändes mycket speciellt att få vara den första föreläsaren på konferensen, säger Ulrica Lundström, doktorand inom arbetsterapi.  

Ulrica Lundström i Maastricht, Nederländerna.

Studien ”Erfarenheter av att åldras med en traumatisk ryggmärgsskada” ligger väl i tiden och påvisar att rehabilitering och samhällsstöd kan behöva förändras för att dessa personer ska kunna fortsätta vara delaktiga i vardagliga aktiviteter. 

Konferensen är en plattform där olika yrkesutövare, som intresserar sig för ryggmärgsskador, träffas. I år hölls den i Maastricht, Nederländerna, den 2-4 september.