Foto invigning ny akademi
Maria Larsson- Lund, professor arbetsterapi, Karin Zingmark, adjungerad professor i omvårdnad, Åsa Engström, professor i omvårdnad, Stina Rutberg, utbildningsledare forskarutbildningen, Lars Nyberg, professor fysioterapi och Mascha Pauelsen, doktorandrepresentant skålar för Akademin för framtidens hälsa. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Akademin för framtidens hälsa invigd

Publicerad: 20 september 2019

Nu har en ny satsning inom forskningen på institutionen Hälsovetenskap vid Luleå tekniska universitet invigts. Målet är att samordna forskarutbildningarna inom institutionen. Den heter Akademin för framtidens hälsa.
– Här ingår ämnena arbetsterapi, omvårdnad, fysioterapi och vårt nya ämne medicinsk teknik, säger Stina Rutberg, ledare för akademin.

Det var under högtidliga former som den nya akademin invigdes, med cider i glasen. Lars Nyberg, dekan, inledde med att hålla tal.

Syftet med akademin är att skapa en strukturerad och större forskarutbildningsmiljö som är gemensam för alla doktorander inom hälso-området.

– Vi kommer att genomföra ämnesövergripande läraktiviteter inom hälsoperspektivet, metodik och etik i form av återkommande kurser och seminarieverksamhet, säger Åsa Engström, professor i omvårdnad.

Sammanlagt ska 22 doktorander ingå i akademin.

Även Region Norrbotten och kommunerna i länet är engagerade.

Karin Zingmark, adjungerad professor i omvårdnad, konstaterar att satsningen är till nytta för utvecklingen av vården inom både Region Norrbotten och länets kommuner.

Stina Rutberg

Stina Rutberg, Universitetslektor, Utbildningsledare forskarutbildningen vid inst. för Hälsovetenskap

Organisation: Fysioterapi, Hälsa och rehabilitering, Institutionen för hälsovetenskap