medicinsk teknik
Saroj Kumar, adjungerad lärare, Fredrik Nikolajeff, professor och ämnesföreträdare, Vaibhav Sharma, post doktor, Oliya Abdullaeva, Post doktor, Johan Jirlén forskningsingenjör, Maria Asplund gästprofessor. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Första träffen för medicinsk teknik

Publicerad: 24 augusti 2021

I mitten av augusti kunde forskare och lärare inom ämnet medicinsk teknik ses på plats. Gruppen har flera medlemmar från andra länder och därmed har pandemin satt käppar i hjulet för gemensamma träffar.

Ämnet är relativt nytt, vilket har gjort att alla inte hunnit besöka universitetet tidigare.
Nu träffades forskare och lärare från Sverige, Tyskland och Indien för första gången på Luleå tekniska universitet.

– Vi har under sommaren planerat för en ny medicinteknisk labbmiljö i universitetets C-hus och nu kunde vi alla vara på plats för att påbörja våra experimentella forskningsprojekt, så vi ser hösten an med stor tillförsikt, säger Fredrik Nikolajeff, ämnesföreträdare och professor i medicinsk teknik.

Fredrik Nikolajeff

Fredrik Nikolajeff, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Medicinsk teknik, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik