Indonesiens ambassadör besökte universitetet

Publicerad: 2 november 2021

H.E. Kamapradipta Isnomo, Indonesiens ambassadör i Sverige och Lettland, besökte Luleå tekniska universitet. Han fick bland annat se aktivitetslaboratoriet och visade ett särskilt intresse för universitets forskning inom eHälsa och energiteknik.

Aktivitetslaboratoriet är en lägenhet som består av ett kök och vardagsrum, ett sovrum, ett arbetsrum och ett badrum. Laboratoriet kommer användas vid både forskning och undervisning för bedömning av behov samt åtgärder för att människor ska fungera i sina dagliga aktiviteter i hemmiljö.

– Det händer en del inom området svensk-indonesiskt samarbete, bland annat inom just eHälsa och grön energi. Mycket sker inom samarbetet Sweden Indonesia Sustainability Partnership (SISP), säger Per-Olof Egnell, verksamhetsledare för innovation och eHälsa vid Luleå tekniska universitet.

Universitetet fick även chansen att visa upp CH2ESS, en ny forsknings- och kunskapssatsning med inriktning mot vätgasanvändning i industriella processer och energisystem. Vätgas är nyckeln till ett fossilfritt energisystem för den gröna omställning som nu sker med full kraft i norra Sverige.

VD Bengt Grahn från Luleåföretaget Compodium medverkade för att berätta om deras tillväxtresa och betydelse av infrastruktur för säkra krypterade digitala möten. Företaget Compodium kommer att börsnoteras inom en snar framtid.

– Ett givande möte för alla parter kändes det som, säger Per-Olof Egnell, som hoppas på ett framtida utbyte av doktorander och samarbetsprojekt.

Förutom ambassadören medverkade även Akbar Makarti, ekonomisk samordnare och Linggar Pangestu, ansvarig för ekonomiska frågor vid ambassaden.

Per-Olof Egnell

Per-Olof Egnell, Verksamhetsledare

Telefon: 0920-492089
Organisation: Centrum för innovation och e-hälsa, Institutionen för hälsa, lärande och teknik