Blogg: Besök på Hanoi Medical University

Publicerad: 28 januari 2013

29 januari till 7 februari 2013 kommer Siv Söderberg, Lisa Skär och Malin Henriksson, från avdelningen för omvårdnad att besöka Hanoi, Vietnam. Resan är ett led i avdelningens och institutionens arbete att öka internationaliseringen i våra utbildningar och forskning

Vi kommer att besöka Hanoi Medical University där vi sedan tidigare har goda kontakter genom Malin. Vi hoppas kunna starta ett samarbete med HMU med utbyte av studenter i grundutbildningen och på avancerad nivå, lärare och doktorander. I hopp om att i framtiden kunna ha studenter från LTU som gör delar av sin verksamhetsförlagda utbildning i Hanoi kommer vi även att besöka ett antal sjukhus och träffa personer ansvariga för placering av sjuksköterskestudenter i VFU.

Vi kommer att blogga från resan för att studenter, kollegor och andra intresserade kan följa vårt besök i Vietnam och även så att den kan finnas kvar som en slags handbok för eventuella studenter och kollegor som i framtiden kommer att åka till Vietnam på utbyte. Reserapporter i dagboksform kommer att varvas med bilder och kuriosa om landet.