I media: Mellanmjölksdebatten

Publicerad: 1 oktober 2013

Hälsopromotionsgruppen vid Luleå Tekniska Universitetet välkomnar politikernas beslut att riva upp beslutet att ersätta mellanmjölken i Luleås skolor med lättmjölk.

-Det är lysande att de lyssnat på oss och andra som gjort inlägg i debatten om mjölken. Det kommer barnen till nytta och ger sunda signaler till samhället om vad som är viktigt för vår hälsa, och där är kosten en viktig pusselbit, säger Catrine Kostenius, biträdande professor i hälsovetenskap och ledare för hälsopromotionsgruppen.
Gruppen, som består av lärare och forskare verksamma med hälsofrämjande arbete, skrev förra veckan ett debattinlägg i mjölkfrågan (se länk nedan).
-Vi slutade inlägget med orden Tänk om! Och det har de gjort. Det är bra att de lyssnat till oss, säger Catrine Kostenius.
-Om politikerna i Luleå vill ha en dialog om kostfrågan i exempelvis skolorna så ställer vi gärna upp och deltar, säger hon.