Rolf nominerad till Årets lärare

Publicerad: 16 maj 2013

Studentkåren nominerar varje år några få lärare. I år var Hälsovetenskaps lärare Rolf Lantto en av fyra som utsågs.
– Det känns väldigt roligt, särskilt eftersom det är studenterna som utsett mig.

Rolf Lantto tillhör avdelningen Medicins vetenskap och undervisar på arbetsterapiprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och sjukgymnastikprogrammet i grundläggande anatomi, fysiologi och röntgen.

I går kom beskedet att han inte blev vald till Årets lärare, utan föll på mållinjen. Men Rolf är ändå väldigt glad.
– För mig är det som att ha blivit nominerad till Jerringpriset som är folkets pris. Det känns fantastiskt roligt eftersom studenterna har utsett mig bland LTU:s 1600 lärare.

Studenternas motivering lyder:
"Rolf Lantto borde vinna för han bryr sig verkligen om sina studenter och gör mer än de flesta för att hjälpa oss. Han svarar med glädje på frågor man inte förstår och om han inte kan svaret tar han reda på det. Efter föreläsningar lägger han ofta upp instuderingsfrågor så att man själv kan se vad man kan och lära sig det man inte kunde. På den första tentan vi hade kom han ner till oss i tentasalen för att önska oss lycka till och det har aldrig någon annan lärare gjort. Efter att vi haft honom i en termin så hade han skrivit en egen dikt som han läste upp inför klassen som möttes av stående ovationer.
Utöver att han är en bra lärare så är han också en genuint snäll och omtänksam person."