Erik Nordström, student på sjuksköterskeprogrammet svarade på frågor om utbildningen.

Valmöjligheter viktigt för nyfikna på sköterskeyrket

Publicerad: 8 oktober 2013

Vilka valmöjligheter som finns efter utbildningen var en de frågor som gymnasieungdomar ställde när de besökte Hälsovetenskapens bord med information om sjuksköterskeprogrammet i C-husets Ljusgård under En dag på LTU den 8 oktober.

-De undrade bland annat vilka vidareutbildningar som finns, säger Erik Nordström, student vid sjuksköterskeprogrammet, som ställde upp och svarade på frågor.
Lisa Lundström från gymnasieskolan i Boden funderar på att gå sjuksköterskeprogrammet och därefter vidareutbilda sig till barnmorska.
-Nackdelen är att jag måste göra det i Umeå, för den vidareutbildningen finns inte här, säger hon.
Många frågor från gymnasieeleverna handlade om utbildningens innehåll, och hur den är upplagd.
Sjuksköterskestudenterna Erik Nordström och Niklas Westerlund svarade på frågor från besökarna tillsammans med lärarna Gunilla Johansson, Malin Henriksson, Sebastian Gabrielsson och Anna Nygren Zotterman.