Publicerad: 10 juni 2014

Alla på plats i ombyggt D-hus

Flyttkarusellen är över. Och Institutionen för hälsovetenskap har fått fräschare lokaler än någonsin i det ombyggda och renoverade D-huset.
– Jag vill tacka er för att ni varit öppna för nya lösningar och varit så samarbetsvilliga under de här delvis jobbiga åren. Själv har jag flyttat sex gånger, men det finns de som fått göra det oftare, sade Mai Lindström, prefekt, vid en samling med institutionens medarbetare i Galleri Aurora måndagen den 9 juni.

Hon berömde personalen för att den sett möjligheter när D-huset skulle renoveras, exempelvis när det gällde att skapa nya lokaler och ekonomiskt fördelaktiga labb och träningsmiljöer för studenterna.

– Det har varit en lång process och vi har lärt oss mycket, inte minst om systematiskt arbetsmiljöarbete, sade Mai Lindström.

"Smart av er"

– Det var smart av er att bygga om när vi ändå höll på att sanera huset, det var bra att ta chansen, inte minst för ekonomins skull, sade Staffan Wallin, projektansvarig, Akademiska hus.

Fortfarande återstår en del arbete innan renoveringen är avslutad, men det mesta är klart.

Under en rundvandring i D-huset fick medarbetarna titta närmare på träningslokaler och labb i bottenplanet, exempelvis ambulansen (inköpt på Blocket för 1 500 kronor), ett toppmodernt kontrollrum för simulering, farmacilabb, anatomilabb, och det högteknologiska rörelselabbet.

Varit inspirerande

– Det har varit en lång och krokig resa. Men det har varit inspirerande att få vara med och skapa framtidens lokaler till våra studenter, sade Örjan Lestander, som bland annat arbetar med simulering.

– Någon däruppe har sett till oss. Sju sorger och fyra bedrövelser ledde till något positivt, sade Ulrik Röijezon, stolt föreståndare för rörelselabbet.

Under en gemensam middag på kvällen framförde Toyne Ringwald, förvaltare vid Akademiska hus i Luleå, ett tack till institutionens personal för gott samarbete.

Det gjorde han genom att sjunga Inflyttningsvisa till HLV, en visa vars text Toyne själv skrivit till melodin från Visa vid vindens ängar av Mats Paulsson.