Tobias Bäckström från Lycksele ska studera till röntgensjuksköterska.

Förväntan och fika för nya studenter

Publicerad: 22 januari 2014

De nya studenterna vid röntgensjuksköterska- och sjuksköterskeprogrammen bjöds på fika utanför hörsalen D 770 på onsdagsförmiddagen (22/1), tre dagar efter terminsstarten.
-Det är trevligt, jag tycker de har varit duktiga på att bjuda oss på frukt och annat under de här dagarna, säger Tobias Bäckström, Lycksele, som ska bli röntgensköterska på distans.

fika
Studenter och lärare fick träffas under trevliga former.

Studiestart betyder förvirring inför allt nytt som väntar, och förväntan.

En del av alla frågor som hängde i luften kunde besvaras av lärarna som deltog i fikaminglet.

Dessförinnan hade studenterna haft en föreläsning i omvårdnadens grunder.

-Det verkar intressant. Det ska bli kul att studera. Jag har länge velat bli röntgensjuksköterska, säger Tobias Bäckström.

Han har tidigare arbetat inom demensvården.

fika
Alma Velice, Kristianstad och Elin Rubin, Bromölla, hade gemensamma bekanta i Skåne, visade det sig när de pratat en stund.

Fick en chock

Elin Rubin från Bromölla i Skåne fick en ny upplevelse när hon på måndagen kom från plusgradiga hemförhållanden till minus 30 i Luleå.

-Jag fick en liten chock, säger hon.

Elin ska bli röntgensjuksköterska.

-Det verkar intressant. Jag gillar blandningen av teknik och omvårdnad, säger hon.

Hon gick ut gymnasiet våren 2013 och ska nu under tre år läsa på distans vid universitetet i Luleå.

fika
Åsa Engström, biträdande professor vid Avdelningen för omvårdnad tog chansen att bekanta sig med de nya studenterna.

Knyter kontakt

Under minglet knyter hon kontakt med en annan student från Skåne, Alma Velice från Kristianstad.

Även hon ska bli röntgensjuksköterska.

-Hoppas bara att jag klarar det, säger hon, glatt leende.