Företagande och entreprenöriellt tänkande ingår i utbildningen till arbetsterapeut under termin fyra. Många idéer kläcktes av studenterna.

Idéer prisade efter schemalagd produktuveckling

Publicerad: 22 maj 2014

Produkter eller tjänster som kan bli kommersiellt gångbara?
Studenterna på arbetsterapeutprogrammets fjärde termin tänkte till och levererade en rad idéer.
Nu har upphovskvinnorna bakom den bästa produkt- respektive tjänsteidén belönats med pris.

AT-pristagareKLASSER.jpg
Pris för bästa tjänsteidé vanns av Helena Fredriksson, Sofia Hultman, Sofia Arenvall och Josephine Strand. Idén är ännu så länge hemlig.

– Jättekul, det var helt oväntat. Man tror ju aldrig att man ska vinna, men det blev vi. Chockerande, säger Helena Fredriksson.

Hon och kurskamraterna Sofia Hultman, Sofia Arenvall och Josephine Strand tog hem priset för bästa tjänsteidé.

Vad idén handlar om är än så länge hemligt.

Fallolyckor

Det gäller även idén som vann produktklassen.

– Men vi kan väl säga så mycket som att det inträffar många fallolyckor i hemmen, säger Elina Firouzfar.

AT-pristagareKLASSER-2.jpg
Elina Firouzfar, Malin Boström, Karin Rentoft och Jannike Enh vann pris för bästa produktidé. De antyder att den har med falloyckor att göra. Studenterna tror mycket på sin idé och har redan bildat företag, MEJKiteasy.

Hon står bakom produktidén tillsammans med Malin Boström, Karin Rentoft och Jannike Enh.

Tjejerna är entusiastiska över att deras idé rönt uppskattning eftersom de jobbat hårt med den.

De har nu också skapat ett företagsnamn, delvis bildat med hjälp av initialerna i deras förnamn, MEJKiteasy.

Finnas i alla hem

– Nu ska vi försöka komma vidare. Den här produkten ska finnas i alla hem i framtiden, säger de.

Prisutdelningen ägde rum onsdagen den 21 maj.

Fakta:
Pristagarna hade utsetts av en jury bestående av representanter för LTU Affärsutveckling, LTU Karriär, kommersialiseringsambassadören vid Institutionen för hälsovetenskap och Innovationssluss Norr.

Studenternas arbete med utveckling av idéer för produkter och tjänster genomfördes inom ramen för kursen Arbetsterapi i ett samhällsperspektiv.