Rolf Lantto är förutom en utmärkt god lärare också skidåkare av rang. Han har åkt flera Vasalopp. Här hejar han fram kolleger som åker Tjejvasan 2014.

Rolf Lantto Årets lärare 2014

Publicerad: 23 april 2014

Rolf Lantto, adjunkt vid Institutionen för hälsovetenskap, har utsetts till Årets lärare 2014 av Luleå studentkår.
– Rolf känns som en mycket värdig vinnare. De nomineringar han fick var oerhört fina och det märks att han är väldigt omtyckt bland sina studenter, säger Anna-Karin Andersson, ordförande i utbildningsutskottet vid Luleå studentkår.

Rolf Lantto är både omtumlad och glad över utmärkelsen.

– Det är givetvis mycket hedrande och det känns otroligt bra att få avsluta sin karriär så här. Jag blir 65 nästa år, säger han.

Föll på mållinjen

Rolf var även förra året nominerad till Årets lärare men då  gick utmärkelsen till en kollega vid en annan institution.

– Jag trodde jag skulle bli den eviga tvåan, som löparen Sven Nylander. Men så blev det inte, säger Rolf Lantto.

Totalt hade 16 lärare nominerats till Årets lärare 2014 av studenter inom den filosofiska fakultetetn vid Luleå tekniska universitet.

Tre gick vidare till intervjuer

Tre av dem togs ut för att intervjuas av representanter för Luleå studentkår.

Efter intervjuerna fattades beslutet att utse Rolf Lantto till Årets lärare 2014.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

"Årets lärare, Rolf Lantto är en mycket uppskattad lärare som på ett pedagogiskt sätt lär ut sina kunskaper i fysiologi och anatomi.

Rolf är mycket engagerad som lärare och har en tydlig tanke och strategi vid varje undervisningspass, där han alltid börjar med repetition av föregående föreläsning.

Rolf anpassar sin undervisning efter studenterna, ger konkreta exempel och ser till att alla förstår. Han strävar efter att ha ett öppet klimat där alla studenter känner sig trygga och sedda.

Rolf väcker intresse och får sina studenter att vilja lära. Rolf har alltid tid för sina studenter, får dem att känna sig uppskattade och är alltid noga med att ge feedback.

Detta gör att Rolf Lantto är en välförtjänt vinnare av Årets lärare 2014."

Rolf Lantto tillhör Avdelningen för medicinsk vetenskap och undervisar på arbetsterapeutprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och fysioterapeutprogrammet i grundläggande anatomi, fysiologi och röntgen.