Sitaram Velaga forskning är inriktad på att göra läkemedel effektivare.

Sitaram Velaga gästprofessor i Sydkorea

Publicerad: 15 april 2014

Sitaram Velaga, professor vid Luleå tekniska universitet, har utsetts till gästprofessor vid Institutionen för farmaci, Yonsei University i Sydkorea.
-Det här innebär att det öppnas nya möjligheter för forskningssamarbeten och att banden stärks mellan universiteten, säger Sitaram Velaga.

Sitaram Velaga har samarbetat med Yonsei University i flera år. Han kom i kontakt med universitetet genom ett STINT-program för forskningssamarbete med Sydkorea.

(STINT - Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning)

- Sydkorea har en intressant kultur och det bedrivs spännande forskning och utbildning där. Jag har lärt mig mycket under samarbetet, säger Sitaram Velaga.

Sitaram Velaga är professor i farmaci vid Institutionen för hälsovetenskap, avdelningen för medicinsk vetenskap, Luleå tekniska universitet.

Hans forskning är inriktad på hur läkemedel ska beredas för att få optimal verkan, och förbättrad läkemedelsterapi, bland annat med hjälp  av samkristaller och nanoteknik.