Sitaram Velaga, professor i farmaci vid Luleå tekniska universitet.

Svensk-indiskt samarbete om naturläkemedel

Publicerad: 12 maj 2014

Inom ramen för ett forskningssamarbete om naturläkemedel besöker två indiska forskare Luleå tekniska universitet i början av juni.
De är Sanjay Singh, professor i farmakologi och doktoranden Kumar Singh från Indian Institute of Technology (Banaras Hindu University i Varanasi).

Under besöket vid Institutionen för hälsovetenskap kommer Sanjay Singh att hålla ett seminarium om aurveda, den traditionella indiska medicinvetenskapen och dess betydelse för Indiens hälsovårdssystem.

I mitten av maj reser Sitaram Velaga, professor i farmaci, och doktoranden Hamzah Ahmed från Luleå tekniska universitet till Varanasi för att diskutera forskningsprojekt och lära sig om nya metoder för att göra nanopartiklar.

Forskarsamarbetet mellan Luleå tekniska universitet och Indian Institute of Technology finansieras av Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).