Hoppa till innehållet
studera

Högre studier inom hälsa och vård

Publicerad: 16 mars 2015

Nyligen har beslut tagits att masterprogrammen inom Arbetsterapi och Fysioterapi ska ges till hösten 2015. Nytt för i år är även möjligheten för intag till senare delen av master i Omvårdnad.

– Vi har jobbat för att ha intag till master i Arbetsterapi och master i Fysioterapi under en tid. Det är populära program som ger en fördjupad utbildning med större konkurrenskraft vid tillsättning av tjänster, säger Irene Vikman, utbildningsledare för programmen.

Programmen tilldelas totalt 15 platser och utbildningarna utförs under fyra års delstudier på distans. Distansundervisningen bedrivs individuellt och i studiegrupper med stöd av distansöverbryggande informations- och kommunikationsteknik, IKT.

Sök till sista året

Numera finns även möjligheten att söka till senare delen av programmet master i Omvårdnad. Det innebär ansökningar kan göras till master programmets sista år, vilket läses på halvfart under två år. Det förutsätter att de sökande har en magisterexamen i omvårdnad. Undervisningen bedrivs på distans med stöd av IKT. Till höstens intag finns totalt 12 platser.

– Vi har valt att öppna upp den här möjligheten för att underlätta för studenter som är intresserade av fortsatta studier på avancerad nivå, såsom till exempel dem som gått våra specialistsjuksköterskeprogram, säger utbildningsledare Päivi Juuso.