Öppet hus på universitetet

Publicerad: 12 oktober 2016

Cirka 1600 gymnasieelever från Norrbotten och Västerbotten kom under gårdagen på besök när Luleå tekniska universitet höll öppet hus. Via föreläsningar, samtal och aktiviteter kunde ungdomarna ta del av vad universitetet har att erbjuda.

Studenter och personal, och även vädret, visade upp sig från sin bästa sida och välkomnade ungdomarna. Däribland en trio från Sandbackaskolan i Arvidsjaur som alla hade fortsatta studier i sina planer och som gillade vad de fick se.

– Det är ett jättefint universitet och det är roligt att det finns så många program att välja på. Personalen och studenterna är engagerade och campusområdet är väldigt fint, jag har fått ett bra intryck. Jag har inte tänkt läsa vidare nu direkt utan jag avvaktar tills jag listar ut vad det är jag verkligen vill läsa, säger Maja Lindström.

– Jag har tänkt söka en ingenjörsutbildning, men inte bestämt var. Miljö- och vatten och även träteknik var intressant att lära sig mer om, säger Sebastian Dagman

– Jag kommer att söka till sjuksköterskeprogrammet vid Luleå tekniska universitet. Mitt intryck av dagen är positivt, det ser trevligt ut och det är bra stämning, säger Edvin Lundmark.

Madelene Berglund hade tillsammans med Sofi Waltare samordnat planeringen av öppet hus-dagen. Hon var väldigt nöjd med eventet.

– Det har varit lyckat, allt har flutit på bra och det verkar som att de inblandade är nöjda. Bland annat fick jag feedback från Tim Foster (lärare och studentrekryterare vid universitetet) som tyckte att det varit ett ”super-successful öppet hus”, säger Madelene Berglund.

Läs även

Öppet hus i media