Blogg_Chile2
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Studenter besöker socialt center i Chile

Publicerad: 25 januari 2016

Karin Laursen och Josefine Leander Nilsson går sista terminen på arbetsterapeutprogrammet. De genomför sitt examensarbete i Chile, där de ska beskriva interventioner och modeller som arbetsterapeuterna tar stöd i vid arbetet med personer med demens.
Följ resan på deras blogg.

Från den 25 januari ska Karin Laursen och Josefine Leander Nilsson tillbringa två månader i Chile, Santiago. De bestämde sig för att söka ett MFS stipendium och valet föll på Chile, eftersom Luleå tekniska universitet genom Karolinska institutet har etablerat kontakter med arbetsterapeutiska verksamheter i Chile.

På ett socialt center för personer med demens ska de samla in data för att beskriva arbetsterapeutiska interventioner och modeller som arbetsterapeuterna använder i sitt arbete. De planerar att observera arbetsterapeuterna i deras arbete samt intervjua dem.

Vad har ni för förväntningar på resan?

– Det klart vi är spända över hur det kommer att bli. Vi har en idé med vår studie, men eftersom vi inte kan språket måste vi förlita oss på vår kontaktperson som kan både svenska och engelska. Vi kommer nog att få ny kunskap om hur de arbetar för att stötta personer med demens. De jobbar med att integrera personer med demens i samhället och försöker undvika att de så långt som möjligt ska bli institutionaliserade eller hamna på sjukhus, säger Karin Laursen.

Vad kommer ni att blogga om?

– Vi kommer att skriva om våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter arbetar i Chile, men även om våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur. Ni kommer även få ta del av våra försök till att lära oss spanska. Sedan ska vi publicera bilder förstås, säger Josefine Leander Nilsson.

Internationell samordnare

Päivi Juuso