Hoppa till innehållet
Specialistsjukskoterska_ambulans_LTU
Studenter på programmet specialistsjuksköterska med inriktning mot ambulanssjuvård övar praktiskt. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tidigare ansökningsdatum till specialistsjuksköterska

Publicerad: 15 november 2017

I år görs ansökningar till programmen för specialistsjuksköterska vid Luleå tekniska universitet senast den 15 mars - en månad tidigare än föregående år. Det gör att besked om antagning kommer redan i april.

– Eftersom de får antagningsbeskedet redan i slutet av april istället för under semestern får sjuksköterskor och arbetsgivare betydligt mer tid till att planera inför utbildningen, säger Åsa Engström, utbildningsledare för specialistsjuksköterska med inriktning mot ambulanssjukvård-, anestesisjukvård- och intensivvård.

Lättare att planera

De utbildningar som vänder sig till yrkesverksamma har tidigare haft problem med den korta tiden mellan antagningsbesked och terminsstart. Nu får den som söker längre tid att planera och arbetsgivare har lättare att ordna med vikarier och tjänstledighet.

Skillnaden är även att det görs endast ett urval och den som antas behöver inte tacka jag till platsen. Däremot blir det mycket viktigt att tacka nej i så god tid som möjligt, så att platsen kan erbjudas till den som står på tur på reservlistan.

Förändringen inför höstterminen 2018 görs på 19 lärosäten över hela landet. De fördelar som lyfts fram från en högskola som var först med att prova tidigarelägga antagningen var; bra med sökanden till utbildningarna, färre avhopp inför utbildningsstart och bättre förutsättningar från arbetsgivarna.

Ansökan till höstterminen 2018 kommer att vara öppen från 15 februari till 15 mars.

Berörda utbildningar vid Luleå tekniska universitet.

 

Kontakt

Åsa Engström

Åsa Engström, Professor tillika ämnesföreträdare

Telefon: 0920-493875
Organisation: Omvårdnad, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Carina Nilsson

Carina Nilsson, Universitetslektor

Telefon: 0920-493816
Organisation: Omvårdnad, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Sebastian Gabrielsson

Sebastian Gabrielsson, Universitetslektor, Utbildningsledare Specialistsjuksköterska med inriktning psykiatrisk vård

Telefon: 0920-493227
Organisation: Omvårdnad, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik