Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Om Institutionen för hälsovetenskap

Inom institutionen bedrivs forskarskola i hälsovetenskap, som är en unik satsning mellan Luleå tekniska universitet, Institutionen för hälsovetenskap och Region Norrbotten. Även Centrum för Innovation och eHälsa (EIC) finns inom institutionen och verkar för att finna nya vårdsmarta lösningar inom eHälsa.

Forskarskola – utvecklar forskningen

Parterna inom forskarskolan planerar, genomför, finansierar och styr forskarutbildning för medellånga vårdutbildningar. Genom att utveckla en gemensam forskarskola kan professionell utveckling stärkas och gemensamma samverkanskompetenser utveckla forskningen inom hälsa, vård och rehabilitering.
En gemensam forskarskola bidrar även till att skapa en unik forskningsmiljö som ger stöd, struktur och sammanhang åt doktoranden.

Centrum för Innovation och eHälsa

EIC verkar för att finna nya vårdsmarta lösningar inom eHälsa i samarbete med Norrbottens läns landsting och Luleå, Piteå och Boden kommuner och Luleå tekniska universitet. Deras uppdrag är att hitta regionala samarbetspartners för deras innovativa lösningar och att få dessa att växa.

EIC skapar produkter, tjänster och processer i en unik forskarmiljö som kombinerar hälsovetenskap, systemvetenskap och elektroteknik. Forskarmiljön har meriterat sig genom internationella forskningsprojekt och har industriell tillväxt och produkter som mål. Den är internationellt känd som ett kompetenscentrum inom områdena hälsovård och välbefinnande, där informations- och kommunikationsteknik (IKT) utnyttjas för att ge människor bästa möjliga vård i hemmet eller där de måste befinna sig.

Institutionens samarbetspartner är bl a  Akademi Norr, Högskoleförbundet i Östra Norrbotten, Lapplands kommunalförbund och Region Norrbotten