Hoppa till innehållet

Välkommen till Högskolepedagogiskt centrum, HPC

HPC är universitetets kompetenscentrum och mötesplats med fokus på pedagogiskt utvecklingsarbete. Här arbetar pedagogiska utvecklare och mediepedagoger. Vårt fokus är att stärka kvaliteten i studenternas lärande genom att stötta dig som lärare eller ledare.

HPC är en samarbetspartner till dig som lärare, ledare och institutionernas pedagogiska utvecklingsarbete. Vi erbjuder sakkunnighjälp och strategisk rådgivning i högskolepedagogiska frågor.

Vi ger dig stöd för att utveckla din undervisning – tips och råd kring digitala verktyg, examinationer och design av lärmiljöer. Du kanske behöver uppdatera ditt Canvas-rum och behöver hjälp med pedagogiska aspekter och nya funktioner i quiz? Det fixar vi!

Behöver du användarstöd i LTU:s system: Canvas, Zoom, LTU Play/Kaltura, EvaSys och Urkund? Vi guidar dig.

Vi erbjuder olika tjänster inom medieproduktion. Vill du ha hjälp med bild, film, ljud och text? Vi utformar tilltalande lösningar och produktioner för din undervisning som ger mervärde till studenterna.

Här kan du ange vilken tjänst/stöd du söker: 

Länk till våra tjänster/stöd

HPC erbjuder både kurser, workshops och inspirationsföreläsningar. Vi deltar i olika pedagogiska utvecklingsprojekt på institutionerna samt lyssnar in och underlättar undervisande personals behov av  kompetensutveckling. Våra kurser och utbildningar hittar du i menyn till vänster. 

Nyheter