Hoppa till innehållet
Tangentbord laptop

Plagiatkontroll - Urkund

Urkund är ett verktyg som stödjer verksamheten genom automatiska kontroller av inlämnat material där kopiering detekteras. Det är en molnbaserad tjänst som driftas av leverantören Prioinfocenter. Samtliga av leverantörens databaser är lokaliserade i Sverige och all lagring sker därför i Sverige.

Lärare vid LTU har tillgång till Urkund via lärplattformen Canvas men också via webben. Rekommendationen är att i huvudsak använda tjänsten via lärplattformen. Manualer för båda tillvägagångssätten hittar du på supportwebben.

En ny integration av Urkund i Canvas har aktiverats den 15 februari och den gamla integrationen kommer att avaktiveras den 1 april. Detta innebär att utseendet i Canvas under denna övergångsperiod inte överensstämmer helt och fullt med vad som anges i den nya manualen.

Om du efter den 1 april behöver komma åt tidigare uppladdningar du gjort i Canvas kan du göra det via webben: http://www.urkund.com/se/. Behöver du stöd i det arbetet ska du konsultera manualen på supportwebben som visar hur du använder Urkund via webben.

Har du frågor? Kostnadsfri support för både lärare och studenter ingår i LTU:s avtal med Prioinfocenter (helgfria vardagar 08:00-18:00). Mer information hittar du på leverantörens webbplats.