Hoppa till innehållet

Mediepedagoger

Mediepedagogerna ska motivera, handleda och utveckla användandet av digitala möjligheter inom undervisningen genom att vara en nära samarbetspartner till lärare. Målet är att tillgängliggöra lärobjekt tekniskt och bearbetningsmässigt, samt att skapa strukturer och material som ger mervärde till studenterna.

Exempel på vad mediepedagogerna kan hjälpa dig som lärare med:

  • Bygga genomtänkta utbildningsupplägg i Canvas.
  • Producera bild, film och ljud.
  • Utforma estetiskt tilltalande lösningar/produktioner i din undervisning.
  • Visa på möjligheter med digitala verktyg för att aktivera studenter.
  • Utveckla användandet av interaktionsstärkande applikationer för att öka interaktionen med studenterna.
  • Diskutera alternativa examinationsformer.
  • Fånga upp institutionernas specifika behov och frågeställningar med avseende på pedagogik och digital teknik.
  • Stöd, utbildning och workshops i digitala verktyg och system: Canvas, Zoom, Kaltura (LTU-Play), EvaSys och Urkund. 

Har du tankar om en funktion i Canvas eller letar inspiration för att utveckla din undervisning? Behöver du bolla idéer om alternativa examinationer? Hör av dig till mediepedagoger@ltu.se 

Adam Rynell Åhlen

Adam Rynell Åhlen

 

Maria Jakobsson

Maria Jakobsson

Maria kan svara på allt som rör film, design och formgivning. Hon uppskattar den konstnärliga processen från början till slut och guidar dig genom alla delar i en produktion av film, bild eller ljud. Maria har arbetat med allt från reklamfilm och tv-reportage till utbildnings- och presentationsfilm samt har ytterligare utbildning i webbdesign och grafisk formgivning.

Sara Johansson

Sara Johansson

Sara älskar ord och bild och delar med sig av både entusiasm och färdigheter i helhetsgrepp runt undervisningsmaterial. Hon diskuterar gärna också alternativa examinationsformer eller MOOCs. Sara är utbildad copywriter och gymnasielärare i svenska och historia och har tidigare arbetat som content creator och med text/manus i kommunikationsbranschen.

Andreas Wåhlström

Andreas Wåhlström

Andreas är ytterst engagerad i kombinationen av undervisning och digitala verktyg, har spetskompetens i Teams och intresserar sig för allt som rör MOOCs. Han är lärare i matematik och NO, certifierad Apple Professional Developer och har arbetat som projektledare för implementeringen av nationella digitaliseringsstrategin.

Hör av dig till mediepedagoger@ltu.se så hjälper vi dig vidare.

 

 

Taggar