Klassisk musik orkester
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Piteå Sommarakademi

Publicerad: 11 december 2017

Akademin arrangeras av Musikögskolan vid Luleå tekniska Universitet - Institutionen för konst, kommunikation och lärande samt Framnäs Folkögskola i samarbete med Festspelen. All undervisning på kurserna är kostnadsfri. Kostnader för logi och mat tillkommer för den som väljer att bo/äta på Framnäs Folkhögskola, samt en serviceavgift för folkhögskolekurserna.  

Piteå Sommarakademi pågår mellan den 15-21 juni 2018 och håller som vanligt till i Framnäs Folkhögskolas lokaler.

 

Akademin har tre kursnivåer
Mästarkurser, Högskolekurser och Folkhögskolekurser med undervisning både individuellt och i Master classes.Mästarkurser och högskolekurser berättigar till studiemedel och du erhåller även 7,5 högskolepoäng vid avslutad kurs. Förkunskapskrav och upplägg varierar något beroende på vilken av dessa kurser du söker.

Utveckla och fördjupa kunskapen om ditt egna instrumentets potential, såväl tekniskt som musikaliskt. Lärarnas presentationer hittar du i menyn till vänster. 

Högskolekurs

Mästarkurs

Undervisningen genomförs genom enskilda lektioner samt i Master class form. Ackompanjatör finns att tillgå under kursen.

Skicka in CV och/eller referenser där utbildning, instuderad repertoar samt stycken framförda på konsert står angivna. Detta laddas upp på antagning.se senast 2018-03-15. Glöm inte att uppge; Kurs - 2018, namn och personnummer.

CV och/eller referenser samt en inspelning med valfri, men varierad repertoar mejlas i digital form eller som youtubelänk senast 2018-03-15 till Musikhögskolan, antagningsprovMD@ltu.se. Inspelningen ska inte vara äldre än 6 månader.

För att underlätta arbetet under kursen bör den repertoar studenten valt vara välrepeterad innan kursstart och i det närmaste konsertfärdig. Ackompanjatör finns att tillgå under kursen.

Läs mer på sidan för respektive kurs/nivå för att få mer information om hur du ansöker till respektive kurs här

Sång
Jean-Ronald Lafond 

Violin, Viola
Per Enoksson och Brusk Zanganeh

Cello
Elemér Lavotha

Flöjt
Tobias Carron och Sven-Erik Sandlund

Klarinett
Robert Ek och Hermann Stefánsson

Klassisk piano
​Jiri Hlinka, Helge Kjekshus och Ulla-Britt Sandlund

Orgel, klassisk
Gary Verkade och Hans Fagius

Folkhögskolekurser

Mer information och anmälan till folkhögskolekurserna hittar du på Framnäs Folkhögskolas hemsida.