Lärande i fokus för föreläsningsserie

Under maj månad anordnas en serie föreläsningar på Vetenskapens hus som belyser aktuella frågor inom lärande. Att lära med nya medier, undervisning i förskolan och nyanländas lärande och språkintroduktion är några av de ämnen som avhandlas. Föreläsningsserien är en del i lärarutbildningarnas 110-års jubileum som firas under 2017.

– Vi vill fira detta jubileum genom att visa upp vår verksamhet, säger Caroline Graeske, biträdande professor vid Luleå tekniska universitet.

Vill väcka debatt

Föreläsningarna riktar sig till en bred allmänhet och de olika föreläsningarna kommer belysa vitt skilda ämnen på tema lärande. Till exempel kommer de olika talarna beröra frågor som nyanländas lärande och språkintroduktion, hur man som lärare kan utnyttja nya medier i undervisningen samt vilka utmaningar förskollärana möter i undervisningen.
Caroline Graeske känner sig nöjd med vårens program och hoppas att föreläsningarna väcker debatt.

– Vi vill främst lyfta fram de verksamheter och forskningsprojekt som pågår vid lärarutbildningen idag. Vi vill också bjuda in till debatt om framtidens lärande. Tanken är att lyfta fram den långa seminarietraditionen samtidigt som vi fokuserar på framtiden och framtidens lärande, säger Caroline Graeske som hoppas att många besökare hittar till Vetenskapens hus under maj och juni.

– Skolan är vår framtid. Om man är intresserad av den ska man definitivt besöka våra föreläsningar!

Föreläsningsserien är en del av firandet av att lärarutbildning i Luleå fyller 110 år under 2017. Olika föreläsningar, samtal och debatter kommer att anordnas under hela året med start nu i maj. Kulmen på firandet nås 7 till 9 juni då lärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet arrangerar ett tre dagar långt event med tema lärande och lärarutbildning på Vetenskapens hus i Luleå.

Caroline Graeske

Graeske, Caroline - Biträdande professor, Avdelningschef

Organisation: Svenska med didaktisk inriktning, Pedagogik språk och Ämnesdidaktik, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Rum: D505 - Luleå»