Succéfestival avslutade jubileumshelg

Publicerad: 22 oktober 2018

Acusticum fylldes av kulturentusiaster under lördagen då Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet bjöd in allmänheten till festival. Studenter och anställda stod för underhållningen som pågick långt in på natten.

Festivalen slog upp portarna redan vid lunchtid då studenterna från RSPO Orchestra Academy intog Aulan på Musikhögskolan. Därefter fortsatte dagen med framträdanden av, bland andra, masterstudenten Cim Frode, orgelprofessor Gary Verkade och en symfoniorkersterkonsert med Festivo International Orchestra under ledning av professor Petter Sundkvist.

Från Beatles till blues

Kvällen spenderades i Black Box där publiken kunde avnjuta allt från finessrik blues, Beatles- jukebox till pop-potpurri och jazzgitarrer.

Festivalen anordnades som en del av firandet av Musikhögskolans 40-årsjubileum. Alla framträdande artister och ensembler hade en direkt koppling till verksamheten i Piteå.

Foto: Sanna Edström.

Foto: Sanna Edström

Måns Nordlöf, Piteå

– Jag kom hit för att jag ville titta på symfoniorkestern. Jag har aldrig sett en sådan orkester förut.

Foto: Sanna Edström

Britt-Inger Bröms, Piteå.

– Det är roligt att höra levande musik. Orkestern, gitarrerna och orgeln var fantastiska! Jag tycker det är jättebra att Musikhögskolan anordnade denna festival.