Hoppa till innehållet
Foto: Emma Bergström Wuolo

Och SMASK-vinnaren är ...

Publicerad: 5 mars 2014

Med en låt om SJ:s ständiga förseningar tog duon Dressinen hem förstaplatsen och alla tolvpoängare i SMASK:s deltävling i Piteå.
- Det är helt otroligt! Jag är i chock, säger vinnaren Frida Norén.

Det var en fartfylld kväll full av tonartshöjningar och klädbyten som väntade publiken i universitets aula i Piteå på onsdagskvällen. Konferenciererna Adam Sundqvist och Rikard Ullvin guidade publiken genom tio bidrag som alla hyllade schlagern. SMASK står för Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest.

I den första röstningsomgånen valde publiken ut bidragen Blinka, Mörker, Bosse Banan, Rulla med mig och På spåret. Sedan var det jurygruppernas tur att dela ut röster. Med hundraprocentig enighet gav alla jurygrupper sina tolvpoängare till Dressinens bidrag På spåret. Det innebär att Dressinen fick maximal poängutdelning, högre än deras 60 poäng går inte att komma. I greenroom satt Frida Norén och Christian Melin Jonsson och bara gapade av förvåning.

– Jag tänkte “händer det här?” och sen fick vi en till tolva … och en till, säger Frida Norén.

Både hon och Christian Melin Jonsson trodde på låten och att de skulle hamna bland de fem bästa bidragen.

– Men att vi skulle ta alla tolvor? Nej, det vågade jag inte ens tänka, säger Christian Melin Jonsson.

En annan som är nöjd med kvällen är SMASK-generalen Helena Ivarsson, till vardags student på Upplevelseproduktion. Efter showen pustar hon ut i greenroom.

– Alla höjde sig till genrepet och nu gick det ännu bättre. Att känna publikens tryck när de klappade in vinnarna, det var helt otroligt, säger Helena Ivarsson.

Hon och resten av SMASK-teamet har lagt ner mycket tid på deltävlingen. Och arbetet är inte slut ännu. 17 maj är det dags för riksfinal på Norrmalmia i Piteå.

– Nu suger vi på den här karamellen ett tag, men sen är det dags att samlas och börja ladda för finalen, säger Helena Ivarsson.

Till final går också delfinalens andraplacering Flamingos med sin sparkcykellåt Rulla med mig.

 

Fler artiklar om SMASK 2014