13:00 14 feb

14 feb. 2020, 13:00 - 23:59
Piteå, Musikhögskolan och Studio Acusticum
Publicerad: 4 februari 2020

Under några dagar i februari fylls Acusticum av musik i alla former och genrer. Välkommen på en fullspäckad festival där studenter och personal från Luleå tekniska universitet bjuder på upplevelser av högsta musikaliska kvalitet.

Program fredag 14 februari

Dokumentärfilmsdag – Med kameran som vittne

Årets Dokumentärfilmsdag tar sikte på det mest personliga. Hur nära kan vi gå oss själva och våra egna liv på film?

Möt några filmare som har modet att gå mycket nära: Kersti Grunditz Brennan, Lina Maria Mannheimer, Karin Ekberg och Johan Tjärnberg. Dessutom forskaren och professorn Malin Wahlberg, Stockholms universitet. Dagen avslutas med en exklusiv förhandsvisning av Kersti Grunditz Brennans och Annika Boholms film BLOD.

Dokumentärfilmdagen presenteras av LTU i samarbete med Filmpool Nord, Sparbanken Nord och Piteå kommun.

Plats: Stora Salen, Studio Acusticum

Tid: 13:00 – 17:00

Till mina kära kamrater

Ett kollaborationsverk mellan kompositions- och musikstudenter på Musikhögskolan. En kort opera i tre akter där du får uppleva de typiska känslosvallen som ofta förknippas med denna genre, i en helt ny tappning.

Plats: Stora Salen, Studio Acusticum

Tid: 19:00 – 20:00

Gigabaros och Klubb Kluster

Gigabaros är ett projekt som sätter DJ-setet och Live-bandet på samma scen. Förvänta ett set bestående av ikoniska EDM-anthems och moderna klassiker.

Klubb Kluster levererar i sin tur en klubbkväll med elektronisk dansmusik utav lokala artister. Live EDM, bastung House samt stenhård Drum&Bass och Dubstep utlovas!

Plats: Black Box, Studio Acusticum

Tid: 20:30 – 00:00