Hoppa till innehållet
12:00 15 feb
Studio Acusticum foaje
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Midvinterfestivalen 2020

15 feb. 2020, 12:00 - 23:00
Piteå, Musikhögskolan och Studio Acusticum
Publicerad: 4 februari 2020

Under några dagar i februari fylls Acusticum av musik i alla former och genrer. Välkommen på en fullspäckad festival där studenter och personal från Luleå tekniska universitet bjuder på upplevelser av högsta musikaliska kvalitet.

Program lördag 15 februari

Foajémusik, Rike

Duon Rike består av Rickard Johansson från Malmberget och Nike Sellmar från Stockholm. Rikes musik, med en stadig grund av akustisk gitarr, är personlig och har härliga melodier influerat av folk och americana.

Plats: Utanför 2Kök, Studio Acusticum

Tid: 12:00 – 12:45

Barnlördag - Vill ha hund

Studio Acusticum, tillsammans med Dans i Nord, presenterar en dansant föreställning om längtan efter en egen hund. Pysselhörnan och konserthuscaféet är öppet från 11:30.

Plats: Black Box, Studio Acusticum

OBS! Entrébelagd föreställning*

Tid: 12:30, samt 14:00

Föreställningstid: ca 35 minuter

Minimalismkonsert

I denna konsert med minimalismens förtecken får ni ta del av bland annat In C av Terry Riley. En perfekt introduktion till minimalismens koncept och charm.

Plats: Aulan, Musikhögskolan

Tid: 13:00 – 14:00

Sångkonsert

Piano- och sångstudenter från den klassiska sidan tar scenen i Stora Salen och bjuder på en sprudlande konsert fylld med smäktande skönsång och virtuost pianospel.

Plats: Stora Salen, Studio Acusticum

Tid: 14:15 – 15:45 (inkl paus)

Bow on, Show off

Andreas Grönbergs examensarbete berör stråkspelet inom jazz-genren på kontrabas (arco-jazz). Under hösten har han testat sig fram och forskat fram hur man kan få kontrabasstråken att låta spännande och intressant. Nu ska Andreas med hjälp av sin nystartade kvartett testa sina vingar och se om han fått några “chops

Konserten kommer gästas utav fyra andra musiker, vilka med sin mångfald ger kvartetten helt nya möjligheter.

Plats: Orkestersalen, Studio Acusticum

Tid: 16:00 – 17:15

Kammarmusikkonsert

En klassisk kammarmusikafton med handplockade ensembler särskilt utvalda för detta tillfälle. Din alldeles egna Musik-Gott&Blandat i smidigt och lättillgängligt format.

Plats: Stora Salen, Studio Acusticum

Tid: 18:00 – ca 19:00