Jan Sandström
Jan Sandström. Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nykomponerat verk framförs i Norrbotten

Publicerad: 30 januari 2018

Det nykomponerade orkesterverket Solamente Tú av Jan Sandström, professor vid Luleå tekniska universitet och NorrlandsOperans hustonsättare - framförs i Luleå Kulturhus och Piteå Acusticum lördag respektive söndag 10-11 februari.

Stycket är nummer två av tre verk som ingår i uppdraget som hustonsättare hos NorrlandsOperan. Stycke 1, en violinkonsert urupppfördes under våren 2017 med Elina Vähälä som solist. Det tredje verket blir en helaftonsopera.

Solamente Tú målar upp minnen som likt diabilder tar lyssnaren till olika platser. Allt börjar med en tågresa från Rom till Neapel 1988 och tar oss sedan med båt till ön Capri. Vidare tillbaka till Rom, sedan till Bogotá och vidare till skånska Osby för att avslutas vid det kristallklara havet i Thailand.

Solamente Tú uruppförs i Umeå 8 februari 2018 och följer sedan med orkestern på en landsturné till Luleå, Piteå, Stockholm, Göteborg och Vara.

Jan Sandström

Sandström, Jan - Professor

Organisation: Musikalisk gestaltning, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Rum: H103 - Piteå»