Skådespelare
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nytt rekord för Teaterhögskolan

Publicerad: 1 mars 2018

Anmälningstiden till Skådespelarprogrammet till hösteterminen 2018 gick ut 15 januari. Då hade 585 hoppfulla anmält sig. Föregående antagningsomgång hade 521 anmälningar kommit in vid samma tillfälle. 585 anmälda är ett nytt rekord för Teaterhögskolan vid Luleå tekniska universitet.

Av dessa har 397 stycken bokat en provdag och planerar alltså att komma till Luleå för antagningsprov.  Fördelningen kvinna/man är 65/35, samma fördelning som tidigare år. Av dessa 397 kommer förmodligen ca 30 procent inte att komma, Tappen mellan anmälningstid – bokning av provdag – och deltagande håller sig ganska konstant genom åren.

Så nästan 300 presumtiva studenter kommer till Luleå för att göra prov 1 och 2 under perioden 7-18 maj. Av dessa går 36 vidare till prov 3 som genomförs 2-3 juni och av dessa går 16 vidare till prov 4 som sker 4-6 juni.

De 8 som blir antagna får sina besked i mitten på juni.