Studenter ställer ut projektkurser i Skellefteå

Publicerad: 10 juni 2019

Studenter från programmen visuell gestaltning filmdesign och digital design samt datorspelsutveckling ställer ut resultaten från vårens projektkurser på Skellefteå museum under sommaren.

I utställningen visas skräckfilmsproduktioner i form av filmsekvenser och föremål, digitala visuella effekter för film, spelprojekt och projekt där studenterna har skapat modeller och filmade sekvenser av en framtidsvision.

Flera av projekten har utvecklats i samverkan med andra aktörer så som musik- och ljudteknikutbildningarna vid Luleå tekniska universitet, Stockholms dramatiska högskola och deras filmutbildningar, Västerbottensteatern, HD Resources Skellefteå med Mattias Sjöstedt och Ronny Lindström, attributmakare och utställningstekniker Nina Muhonen Marklund , Pingstkyrkans Secondhand och Skellefteå Museum som upplåtit utställningsyta och kompetens i samband med utställningsarrangemanget.

Vernissagen den 5 juni samlade en intresserad publik som fick möta studenter på plats, exklusivit för vernissagen var den spelhörna som skapades där publiken gavs möjlighet att prova de spel som skapats och ingår i utställningen.

Utställningen visas på Nordanå i Skellefteå Museums utställningslokaler från den 5/6 till den 25/8 2019

Text: Kai Nedergård

I media

Kontakt

Kai Nedergård

Nedergård, Kai - Universitetsadjunkt

Organisation: ÖVRIGT, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0910-585319