Om Institutionen för konst, kommunikation och lärande

Vid Institutionen för konst, kommunikation och lärande finns många program och kurser inom det humanistiska och naturvetenskapliga området där ämnen med didaktisk inriktning (pedagogik, svenska, engelska, matematik, dans, musik, fysik och teknik) bildar stomme i universitetets lärarutbildning.

Forskning och konstnärligt utvecklingsarbete är en viktig del av KKL:s verksamhet och vid institutionen finns ett stort antal professorer och lektorer som arbetar med forskning och undervisning.

Uppdragsutbildningar

Institutionen för konst, kommunikation och lärande (KKL) har stor erfarenhet av utbildningsuppdrag inom många ämnen och kunskapsområden. Vår breda kompetens inom utbildning och forskning med inriktning mot pedagogik och lärande, specialpedagogik, språk, matematik, musik, medier, dans, idrott, fritidsvetenskap, naturvetenskap och filosofi innebär att vi kan utveckla insatserna i nära samverkan med er uppdragsgivare.

KKL består av tre avdelningar med verksamhet på tre campusorter.

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 000 studenter.

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Organisationsnummer: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2017