Om Institutionen för konst, kommunikation och lärande

Vid Institutionen för konst, kommunikation och lärande finns många program och kurser inom det humanistiska och naturvetenskapliga området där ämnen med didaktisk inriktning (pedagogik, svenska, engelska, matematik, dans, musik, fysik och teknik) bildar stomme i universitetets lärarutbildning.

Forskning och konstnärligt utvecklingsarbete är en viktig del av KKL:s verksamhet och vid institutionen finns ett stort antal professorer och lektorer som arbetar med forskning och undervisning.

Uppdragsutbildningar

Institutionen för konst, kommunikation och lärande (KKL) har stor erfarenhet av utbildningsuppdrag inom många ämnen och kunskapsområden. Vår breda kompetens inom utbildning och forskning med inriktning mot pedagogik och lärande, specialpedagogik, språk, matematik, musik, medier, dans, idrott, fritidsvetenskap, naturvetenskap och filosofi innebär att vi kan utveckla insatserna i nära samverkan med er uppdragsgivare.

KKL består av tre avdelningar med verksamhet på tre campusorter.