Fältarbete vintertid? Absolut!

Publicerad: 18 mars 2021

Inom Dag&Nät utförs fältarbete året runt, även på vintern. Denna vinter har provtagning av snö genomförts för tre olika projekt inom Dag&Nät.

Arya Vijayan mäter förekomst av föroreningar i urban snö nära trafikmiljö och undersöker historiska förändringar i snökvalitet i Luleå under perioden 1995-2021. Även Alexandra Müller har provtagit vägnära snö för att undersöka trafik som en källa till föroreningar i dag- och smältvatten. Dessutom har Saida Kaykhaii samlat in snöprover för att i laboratorieförsök studera membranfiltrering som en reningsmetod för smält snö. Målet är att hitta optimala driftförhållanden, där högst reningseffektivitet samt lägst driftskostnader uppnås.

Arya Vijayan

Arya Vijayan, Doktorand

Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Alexandra Müller