11:30 25 mar
Foto: Richard Renberg
Inga Herrmann, biträdande professor i VA-teknik. Foto: Luleå tekniska universitet Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hur återvinner vi och nyttjar resurserna i små avloppssystem?

25 mar. 2022, 11:30 - 12:15
Luleå, Vetenskapens hus eller digitalt
Publicerad: 23 februari 2022

För att spara på jordens resurser och motverka den globala uppvärmningen behöver vi bli bättre på att ta vara på de resurser som finns i våra avlopp.

För att göra det kan vi bland annat jobba med kretslopp med hjälp av ”källsortering” i avloppssystemen. Inga Herrmann, forskare inom VA-teknik vid Luleå tekniska universitet, berättar om hur vi kan jobba med mindre avloppssystem i stället för stora, och på så sätt underlätta resursutvinning. Det viktigaste är att återvinna resurserna som finns i avloppet och att få till ett effektivt nyttjande av desamma – att skapa små cirkulära avloppssystem.

Lunch och fika finns till försäljning. Vill du hellre se föreläsningen digitalt livesänds den, men den kommer inte att finnas tillgänglig i efterhand.

Välkommen!

Inga Herrmann

Inga Herrmann, Biträdande professor

Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser