MT
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny post-doc med fokus på dagvattenkvalitet

Publicerad: 15 januari 2021

Mehwish Taneez anställdes som post-doktor i VA-teknik i december 2020, inom ramarna för DRIZZLE – centrum för dagvattenhantering. Hon kommer att arbeta med källor till dagvattenföroreningar, kvantifiering av utsläpp och riskbedömning.

Hennes inledande studier fokuserar på att bedöma risken för att olika rörmaterial ska släppa partiklar och hur detta varierar i förhållande till dagvattnets egenskaper.

Mehwish har en doktorsexamen i miljövetenskap från Université Côte d'Azur, Frankrike. Tidigare arbetade hon med hantering av förorenade marina muddringssediment, ekotoxicitet av lakvatten, mikroplaster i sötvattensmiljö och deras interaktioner med metaller.

Mehwish Taneez

Mehwish Taneez, Post doktor

Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser