Mårten hylen
Mårten Hylén, student vid Luleå tekniska universitet Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Student i fokus: Mårten Hylén

Publicerad: 27 september 2021

Möt Mårten Hylén som just nu läser sin sista termin på Civilingenjörsprogrammet i Väg- och Vattenbyggnad med inriktning mot Byggande.

Mårtens intresse för bygglogistik väcktes under sjumånaderspraktiken hos Peab, som LTU möjliggör efter tredje året på Civilingenjörsprogrammet i Väg- och Vattenbyggnad. Intresset växte sedan under kurser inom bygglogistik på LTU samt under hans utlandsstudier på Technical University of Munich. En fungerande bygglogistik är viktig för att kunna leverera projekt i rätt tid, till rätt kostnad samt för att skapa en säker arbetsmiljö. Mårten har påbörjat sitt examensarbete om bygglogistik som han skriver i samarbete med Peab. Syftet med examensarbete är att undersöka vilka moduler som bygglogistik består av i husbyggnad idag samt analysera de produkter och tjänster som erbjuds på den svenska marknaden. Produkterna och tjänsterna identifieras genom intervjuer med yrkesverksamma samt en litteraturstudie. Examensarbetet är sedan tänkt att kunna användas som ett verktyg där projektledningsgrupper kan gå in och se vilka av de olika modulerna som de behöver använda sig av för att få en välfungerande bygglogistik på just deras projekt.

För mer info:

Jarkko Erikshammar

Jarkko Erikshammar, Adjungerad universitetsadjunkt

Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser