Hoppa till innehållet
Ali Basiri, Luleå tekniska universitet 2020 Foto: Richard Renberg
Ali Basiri, Luleå tekniska universitet 2020 Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Student i fokus: Ali Basiri

Publicerad: 5 oktober 2020

Möt Ali Basiri som just nu läser sin sista termin på Civilingenjörsprogrammet i Arkitektur med inriktning mot husbyggnad.

Det var efter kursen CAD & VR som intresset för interaktiv visualisering väcktes hos Ali.  Med digitaliseringens framväxt genomgår byggandet en digital revolution. Utvecklingen av interaktiva visualiseringsverktyg har varit en produkt av de senaste årens teknologiska framsteg.

Student in focus: Ali Basiri

Interaktiv visualisering har tillämpats för meningsskapande syften för att bl.a. lösa vetenskapliga problem. Ur det avseendet förstår man att tekniken besitter på en oupptäckt potential. För närvarande skriver Ali sitt examensarbete i samarbete med Liljewall arkitekter. Syftet med studien är att analysera tillämpningen av ett interaktivt visualiseringsmedium i gestaltningsprocessen ur ett arkitektoniskt visualiseringsperspektiv. Detta uppnås genom Alis skapande av ett visualiseringsverktyg med syfte att undersöka värdet av interaktiv visualisering och även identifiera hindren för dess användning.