Sabine Mayer
Sabine Mayer, Vd stiftelsen Bergforsk Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Bergforskdagarna 2017

Smarta gröna gruvor är årets tema. Många av Luleå tekniska universitets forskare medverkar. Se eftersändningen med föredrag, paneldebatt och det senaste inom forskningen.

Ett intressant exempel ur programmet är Jonas Rudberg, sakkunnig gruva och skog, Naturskyddsföreningen, vars föredrag har titeln Hur ser en smart grön gruva ut?

– Vårt tema Smarta gröna gruvor berör ämnen som hållbarhet, utmaningar, förändringar och framtid. Vi får också presentationer med många goda exempel, säger Sabine Mayer, Vd stiftelsen Bergforsk.

Bergforsk är en arena där FoU-enheter, forskare, finansiärer och offentliga intressenter möts för att prioritera och samordna pågående verksamheter och framtidssatsningar som FoU-program, finansieringsfrågor, remisser med mera.

Källa: Bergforsk / Mats Hillbom / Imega promotion

Källa: Bergforsk / Mats Hillblom / Imega promotion

Sabine Mayer

Mayer, Sabine - Projektledare