Möt Karl Svensson från Södertälje

Publicerad: 1 april 2021

Karl Svensson från Södertälje studerar tredje året på civilingenjör arkitektur vid Luleå tekniska universitet.

Under sin studietid har han varit engagerad i flera olika föreningar. Direkt efter studiestarten 2018 gick han med i Geosektionens efterfestlokal Bunkern. Bunkern är en av de många efterfestlokaler som utgör den stora samlingsplatsen i Studenternas Hus. Här serverar varje lokal sin egen specialitet till ett mycket studentvänligt pris efter att den lokala nattklubben STUK har stängt. Förutom att servera mat anordnar Bunkern även olika event under året, bland annat olika sittningar.

Under sitt tredje år gick Karl även med i styrelsen för Geosektionen som vice ordförande. Geosektionen arbetar för att alla dess studenter ska få en så bra studietid som möjligt, både genom att fokusera på att lösa eventuella studierelaterade problem och genom att säkerställa gemenskap utanför plugget. Dessutom hjälper sektionen sina studenter att få kontakt med näringslivet genom olika föreläsningar och sin arbetsmarknad GARM. Till sin hjälp i det dagliga arbetet har Geosektionen sin efterfestlokal Bunkern, sexmästeriet Repet som anordnar roliga event under hela året samt fyra programföreningar som fokuserar på sina specifika utbildningar.

Förutom sina engagemang i Bunkern och Geosektionen spelar Karl också ishockey i universitetslaget STIL Hockey som håller till i division 2.