Nine who graduated from the department’s research school 2021
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nio tog examen från institutionens forskarskola 2021

Publicerad: 24 juni 2021

Den 18 och 23 juni tog nio doktorander från olika forskningsämnen inom SBN examen från institutionens forskarskola. Efter ett år med kurser presenterade de sin väg till doktorsavhandlingen vid ett gemensamt seminarium.

Efter en introduktion av sitt forskningsämne presenterade doktoranderna sina forskningsfrågor och metoder, tid- och publiceringsplan, utmaningar, möjliga risker och de etiska aspekter av sitt arbete. Efter varje presentation korsförhörde en panel av seniora forskare från andra ämnen studenten, och publiken kunde ställa frågor.

Som redan under hösten 2020 var seminariet tvunget att hållas online och vi kunde inte ha vårt vanliga sammankomstfirande i slutet av dagen. Vi tar igen detta vid ett senare tillfälle!

Utöver presentationen hade varje doktorand förberett en poster om sitt projekt. En jury utsåg den bästa affischen, som denna gång var den från Iván Mantilla. VA-teknik. Han fick ett certifikat och ett pris bestående av en LTU-huvtröja. Affischerna ställs upp mellan lunch- och fikarummet och kommer att finnas kvar tills nästa omgång nya doktorander tar examen under hösten 2021.

Lale Andreas

Lale Andreas, Biträdande professor

Organisation: Avfallsteknik, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser