Debatt: Låt inte tankefällan om värmepumpar styra svensk energipolitik

Publicerad: 5 februari 2014

Bo Nordell, Professor vid Luleå tekniska universitet, har tillsammans med 7 andra experter skrivat en debattartikel om riksdagens klimatmål och få en så effektiv och förnybar energimix som möjligt.

För att nå riksdagens klimatmål och få en så effektiv och förnybar energimix som möjligt krävs det att flera lösningar samverkar. Att i det läget låsa sig fast i ett begrepp som marginalel är kontraproduktivt och begränsande. Vi uppmanar därför alla aktörer att ta sig ur den tankefällan så fort som möjligt och betrakta geoenergin för vad den är: en av Sveriges viktigaste och största källor till förnybar energi, skriver åtta energiexperter.

Bo Nordell

Nordell, Bo - Professor emeritus

Organisation: Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser