Spel på Luleå tekniska universitet

Vill du ha en karriär inom spelbranschen? På Luleå tekniska universitet erbjuder vi flera utbildningar och möjligheter som kan förverkliga dina drömmar. Alla våra utbildningar och kurser genomförs i nära samverkan med branschen och du hittar många av våra före detta studenter i spelföretag såväl i Sverige som internationellt.

Branschen är uppdelad i flera delar. Du kan antingen jobba med speldesign, programmering, konstärlig utveckling, marknadsföring eller helt enkelt driva ditt eget spelföretag. För dig som väljer att studera vid Luleå tekniska universitet är möjligheterna obegränsade.

Foto: Lars Andersson
"Spelprogrammering världens coolaste grej"

Sandra Andersson kommer ursprungligen från Sundsvall och pluggar datorspelsutveckling vid Luleå tekniska universitet.

Foto: Erica Lång
Gradshow lockade storföretag

Några av världens största företag inom visuella effekter och tv-spel besökte Luleå tekniska universitet under årets Gradshow. Avgångsstudenterna från programmen i datorgrafik och datorspelsutveckling presenterade där sina inriktningsprojekt och fick chansen att lära sig mer om branschen.

Johannes Hirche, Luleå tekniska universitet  Foto: Erica Lång
"Du får en bred kunskapsbas"

Johannes Hirche forskar inom distribuerade datorsystem och undervisar på utbildningen i datorspelsutveckling.