Eislab-Om oss

EISLAB

Specialiserar sig på forskning och innovation inom området nätverkande elektronik och inbyggda system.

EISLAB är en hörnsten för LTU:s styrke- och innovationsområde "Intelligenta industriella processer". Vi bidrar också till att skapa forskning inom "Aktiv IKT" och "Smarta maskiner och material".

EISLAB Gruppen består av 15 fakultetsmedlemmar, teknisk personal och cirka 25 doktorander. Tack vare omfattande industriella samarbeten regionalt, nationellt och internationellt så gör vi vetenskapliga insatser till centrumbildningar som ProcessIT Innovations och ProcessIT.EU och innovationssystem som ESIS och CASTT.

Genom att medverka i ProcessIT.EU har EISLAB blivit en stark partner till Artemis, det europeiska förbundet för inbäddade system. Vi bidrar också  med spetskompetens till SKF University Technology Center.

EISLAB gruppen ger kurser  och deltar i utbildningen i ett flertal utbildningsprogram som Civilingenjör rymdteknik, Civilingenjör teknisk fysik och elektroteknik, Civilingenjör och Högskoleingenjör datateknik samt Högskoleingenjör bilsystemteknik.

Vår forskning är indelad i fem områden

Forskningen stöds av omfattande labbutrustning som EMC-labbet, flödeskalibreringsanläggningen, rena rum för elektronikproduktion, elektroniklabb, akustik och opto-akustik labb.

Viktiga framsteg har gjorts i samband med realtidsprogramvara via programmeringsspråket Timber, MultiPEEC Kombinerad elektromagnetisk och kretslödare, området ”Internet of Things” (IoT), System of Systems (SoS) och Cyber ​​Physical Systems (CPS).