Hoppa till innehållet

Doktorera hos oss

Vi kan erbjuda dig en kreativ och innovativ forskningsmiljö med tydliga internationella inslag. Vi har tre forskargrupper på avdelningen, elektroniksystem, maskininlärning och cyberfysiska system, och totalt ett tjugotal doktorander.

Som doktorand vid EISLAB tillhör du Institutionen för system- och rymdteknik vid Luleå tekniska universitet. Institutionens forskning sträcker sig över många olika ämnesområden, till exempel rymdteknik och datavetenskap, och därför finns det bra förutsättningar för interdisciplinära kunskapsutbyten.

När du anställs som doktorand vid universitetet ingår flertalet sociala förmåner, till exempel föräldraledighet och betald semester. Lönen för en doktorand (2020) är cirka 20 procent högre än genomsnittslönen i Sverige och nära inpå vad en nyutexaminerad civilingenjör i datateknik tjänar. Vill du veta mer om vilka villkor och förmåner du har som doktorand vid Luleå tekniska universitet och det aktuella löneläget, läs mer hos Doktorandsektionen

Emanuel Palm, Luleå tekniska universitet
En utmaning med stor utdelning

Emanuel Palm disputerade på Luleå tekniska universitet med avhandlingen Architectures for Automated Contractual Cooperation. Efter examen har han jobbat som egen konsult, och möjligheten att styra över sin egen tid är något han uppskattade redan som doktorand.

Maria De Lauretis, Luleå tekniska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Uppskattade såväl forskning som kultur

Maria De Lauretis har precis avlagt doktorsexamen vid EISLAB och Luleå tekniska universitet. – Regelbundna mötesaktiviteter och sociala evenemang bidrog till att bygga en positiv arbetsmiljö.

Siddharth Dadhich, Luleå tekiska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Fann sin egen forskningsväg

Siddharth Dadhich ska snart disputera i industriell elektronik. – Till syvende och sist är doktorandtiden en utbildning och jag har verkligen gillat det.