Marcus Liwicki

Luleå tekniska universitet
Maskininlärning
EISLAB
Institutionen för system- och rymdteknik
marcus.liwicki@ltu.se
A3570 Luleå

Open Minded Research in Machine Learning

Marcus Liwicki fick sin M.S. grad i datavetenskap från fria universitetet i Berlin (FU Berlin), Tyskland, 2004, doktorsexamen från universitetet i Bern, Schweiz 2007 och hans habiliteringsexamen vid Kaiserslautern tekniska universitet (TU KL), Tyskland 2011. För närvarande är han ordförande professor vid Luleå tekniska universitet och seniorassistent vid universitetet i Fribourg. Hans forskningsintressen omfattar maskininlärning, mönsterigenkänning, artificiell intelligens, mänsklig datorsamverkan, digitala humaniora, kunskapshantering, allestädes närvarande intuitiva inmatningsenheter, dokumentanalys och grafmatchning. Från oktober 2009 till mars 2010 besökte han Kyushu University (Fukuoka, Japan) som forskare (gästprofessor), som stöddes av det japanska samhället för främjande av vetenskap. År 2015 mottog han ungdomaren 32 år, den unga utredaren ICDAR, ett årligt pris som bekräftar enastående prestationer i mönsterigenkänning för forskare upp till 40 år.

Marcus Liwicki gav ett antal inbjudna samtal på flera internationella verkstäder, universitet och företag. Han gav också flera handledning på IAPR-konferenser. Marcus Liwicki är medförfattare till boken "Recognition of Whiteboard Notes - Online, Offline och Combination", publicerad av World Scientific i oktober 2008. -> Han har mer än 200 publikationer, inklusive mer än 20 tidskriftsartiklar, och exklusive mer än 20 publikationer som för närvarande genomgår granskningsfasen eller kommer snart att publiceras

Teaching

Special Studies in Machine Learning (D7051E), link
Advanced Data Mining (D7043E), link
Neural networks and learning machines (D7046E), link
Advanced deep learning (D7047E), link
Introduktion till artificiell intelligens (D0030E), link

Artikel i tidskrift

A Deep Learning based Arabic Script Recognition System (2020)

Benchmark on KHAT
Ahmad. R, Naz. S, Afzal. M, Rashid. S, Liwicki. M, Dengel. A
The International Arab Journal of Information Technology, Vol. 17, nr. 3, s. 299-305

Amharic OCR (2020)

An End-to-End Learning
Belay. B, Habtegebrial. T, Meshesha. M, Liwicki. M, Belay. G, Stricker. D
Applied Sciences, Vol. 10, nr. 3
Artikel i tidskrift

Inner For-Loop for Speeding Up Blockchain Mining (2020)

Adewumi. O, Liwicki. M
Open Computer Science, Vol. 10, nr. 1, s. 42-47
Konferensbidrag

A Comprehensive Study of ImageNet Pre-Training for Historical Document Image Analysis (2019)

Studer. L, Alberti. M, Pondenkandath. V, Goktepe. P, Kolonko. T, Fischer. A, et al.
Ingår i: The 15th IAPR International Conference on Document Analysis and Recognition, ICDAR 2019, s. 720-725, IEEE, 2019
Konferensbidrag

Amharic Text Image Recognition (2019)

Database, Algorithm, and Analysis