Hattrick i stipendier

Publicerad: 3 juni 2010

Doktoranderna på Avdelningen för strömningslära har under kort tid belönats med tre stipendier. Det är Anna-Lena Ljung som erhållit Folke Odqvist stipendium från Svenska nationalkommittén för mekanik, Torbjörn Green som fått Ångpanneföreningens stipendium och Reine Granström som uppmärksammats med ett från Bengt Ingeströms fond.

Anna-Lena kommer att nyttja stipendiet för att presentera sitt arbete på en konferens om porösa material i Italien i sommar. Torbjörn i sin tur satsar på en längre vistelse vid Monash University under vintern för experiment med jetströmmar i ytan. Reine planerar att lägga sitt stipendium på en vistelse på University of Adelaide under våren 2011 för att lära sig mer om förbränning och öka samarbetet med detta universitet.

– "Internationell samverkan är avgörande för ett lyckat resultat i dagens forskarsamhälle", säger Staffan Lundström, ämnesföreträdare Strömningslära. "Stipendierna till de enskilda doktoranderna ger oss möjlighet att satsa ännu mer på internationalisering. Det är givetvis också en fjäder i hatten för respektive doktorand. Det är inte ovanligt att doktoranderna hos oss får stipendium men att avdelningen får tre under loppet av några dagar har nog aldrig hänt förut".